top 50/1 schemat i instrukcja

Pytaj o instrukcje, schematy i opisy urządzeń...

Moderator: Marek

top 50/1 schemat i instrukcja

Postprzez Yanu » 2007-10-01, 11:22

poszukuję schematu do alarmu aligator top 50/1 oraz instrukcji programowania pilotów. dzięki



mam centralkę wraz z jednym pilotem (model Aligator TOP 39), i teraz chciałbym podłączyć ją w miejsce modelu który już jest w samochodzie (top 50/1), czy wystarczy ze przełożę centralki czy trzeba zmieniać coś w okablowaniu ?



Wszystko OK. działa :) dziękuję
Ostatnio edytowano 2007-10-03, 15:31 przez Yanu, łącznie edytowano 1 raz
Yanu
 

Postprzez Sonix » 2007-10-02, 10:39

Schematy i instrukcje do urządzeń w załącznikach.
Programowanie pilotów standardowo przyciskiem na płytce w centrali.
Nowe piloty mogą nie pasować do tych urządzeń ze względu na inną częstotliwość pracy.
Załączniki
FORTECA _00_ instrukcja.pdf
(100.76 KiB) Pobrane 907 razy
Forteca 2 kanał (00) 2001rok prod.pdf
(382.45 KiB) Pobrane 918 razy
Aligator instr.PDF
(412.52 KiB) Pobrane 931 razy
Aligator.pdf
(798.96 KiB) Pobrane 974 razy
Sonix
Administrator
 
Posty: 484
Dołączył(a): 2006-01-14, 19:07
Lokalizacja: Strzelin

Postprzez adam12 » 2012-09-11, 21:17

Witam,
dobrze, że znalazłem Wasze forum, może uratujecie mi życie.
Mam pytanie odnośnie w/w alarmu - forteca 50/1 . Mam je zainstalowane w Audi 80, niestety padł jedyny pilot od niego i to w dodatku kiedy alarm był zazbrojony. W skutek tego musiałem się włamać do własnego auta, i otworzyć na siłę drzwi od wewnątrz (deadlock'a już to auto miało, więc musiałem zdejmować tapicerę na chama...)
Pytania mam dwa w sumie - czy da się zaprogramować nowego pilota do tej centralki kiedy jest zazbrojona? A drugie - jeśli się da - jaka jest procedura programowania nowego pilota?
Nie chcę się pozbywać tejże fortecy bo auto stare, kraść nie kradną już takich, a centralny z pilota znacznie ułatwia sprawę.... W dodatku znaleziona tutaj instrukcja strasznie ułatwi mi dobre okablowanie tego alarmu, aby nie było takich wpadek w przyszłości.

bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję.
Audi
adam12
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2012-09-11, 20:46
Lokalizacja: Wlkp

Postprzez Marek » 2012-09-19, 12:05

dla Adam. odłącz od alarmu wszystkie czujniki i wejście drzwiowe ,stacyjka wyłączona, podłącz zasilanie do centrali, alarm przejdzie do ostatniego stanu czyli będzie wyć, zaczekaj aż skończy ( chyba po 30sek), teraz możesz programować na nowo piloty. Jak programować jest w opisie pilotów w sklepie internetowym. Trzeba dostać się do przycisku w centralce
Marek
 
Posty: 65
Dołączył(a): 2006-01-16, 13:37


Powrót do Szukam schematu, instrukcji, opisu urządzenia.....

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron